Castellano :: Valencià
    
             

 

La Tisana del Papa Luna és una recepta farmacèutica medieval sorgida de l’antiga cultura mediterrània, de la qual incorpora sabers ancestrals relacionats amb la salut. La fórmula magistral fidedigna correspon a un preparat d’herbes medicinals que va popularitzar el papa Benet XIII des de la seua seu pontifícia de Peníscola, entre 1411 i 1423.

El beuratge medicinal va ser considerat per la farmacopea valenciana com un remei de clàssica aplicació i tradició valenciana, molt familiar, usat i segur, per la qual cosa va ser prescrit durant els segles XV, XVI i XVII com a remei de provada eficàcia per a evitar flats, mals de cap, tensions produïdes per l’estrés, i malalties de ronyó.

Els elements de la Tisana del Papa Luna, preparats en determinada proporció centesimal, són llavors de coriandre, d’anís, de fenoll, de comí de prat i de comí, arrels de regalèssia i de dictam, i canyella, components herbacis comuns que poden trobar-se i cultivar-se en la seua majoria en l’espai protegit del parc natural de la Serra d’Irta de Peníscola.

La Tisana del Papa Luna és un producte original, inclòs en el registre de l’Oficina Espanyola de Patents a nom de Juan Bautista Simó Castillo, investigador i descobridor del beuratge, que ha cedit el producte al Patronat de Turisme de Peníscola per a la seua promoció i difusió com a recurs cultural i patrimoni identificador de la cultura peniscolana.

Fotografia i text: Ingredients de la Tisana del Papa Luna sense triturar

 

 

Fórmula magistral medieval fidedigna d’herbes medicinals que va popularitzar el Papa Benet XIII des de Peníscola (1411-1423).
Es va aplicar durant els segles XV, XVI i XVII com a remei de provada eficàcia per a evitar flats, mals de cap, tensions produïdes per l’estrés, i malalties de ronyó.

 

© La pàgina web de La Tisana del Papa Luna i els seus continguts són propietat exclusiva del Patronat Municipal de Peníscola.
Disseny del web realitzat per TM*